Verkeersdrukte en zwarte zaterdagen vermijden?

Een klant van De Reisboetiek vertrekt steeds beter voorbereid op reis.

Trek je deze zomer naar het buitenland?
Wil je de zwarte zaterdagen of topdrukte op de Europese wegen vermijden?
Bekijk dan onze overzichtstabellen en geniet volop van je reis!

Zwarte zaterdagen en verkeersdrukte 2018 België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje en  Zwitserland.

Om het vakantieverkeer in goede banen te kunnen leiden heeft de Franse verkeerspolitie het Plan Palomar ontwikkeld. Bij grote drukte op bijvoorbeeld de Autoroute du Soleil kan de verkeerspolitie besluiten opritten langs deze weg tijdelijk af te sluiten óf om automobilisten van de overvolle weg af te dirigeren, richting minder drukke alternatieve routes. Op een aantal wegen (waaronder die rond Parijs) gebeurt dit proces volledig automatisch en geven elektronische borden boven de weg actuele informatie over de te volgen route.

Tour de France 2018

De Tour de France start op zaterdag 7 juli met een individuele tijdrit in Düsseldorf en finisht op zondag 29 juli in Parijs. Tijdens het passeren van de karavaan en het peloton worden geen snelwegen afgesloten. Het is altijd erg druk in het centrum van Parijs tijdens de finish.

Bison Futé

  • Bison Futé is een initiatief van de Franse overheid om het hoofdwegennet te ontlasten. Dit zijn alternatieve routes die via secundaire en lokale wegen lopen. De route is dan wel langer maar met minder kans op files.
  • Bison Futé-routes zijn bewegwijzerd met groene richtingborden met naast de plaatsnaam het woord ‘Bis’ of Itinéraire Bis in een geel vakje.

Langlopende werkzaamheden

  • A9 Orange – Spanje: tussen Le Boulou en de Spaanse grens, in beide richtingen. Einde voorzien begin 2020.
  • A9/A61: ten zuiden van Narbonne. Einde voorzien voorjaar 2019.
  • A28 Le Mans – Rouen: tussen Le Mans en Alençon. Einde voorzien begin 2019.

Veel Spanjaarden die in de grote steden wonen gaan in de zomerperiode geregeld in het weekeinde naar de Middellandse Zeekust. Hou hier best rekening mee, vooral op de niet-betalende snelwegen en secundaire wegen.

Zwarte zaterdagen België, Zwarte zaterdagen Duitsland, Zwarte zaterdagen Frankrijk, Zwarte zaterdagen Italië, Zwarte zaterdagen Nederland, Zwarte zaterdagen Oostenrijk, Zwarte zaterdagen Spanje en  Zwarte zaterdagen Zwitserland