de reisboetiekOnbekommerd reizen. Hoe goed ben jij verzekerd?

Op vakantie gaan is: al je zorgen vergeten en onbekommerd genieten van je verdiende vrije dagen. Maar soms gaat het fout zonder dat je er zelf vat op hebt. Stel dus je vakantiebudget veilig en wees de onvoorziene omstandigheden een stap voor.

Volgens studiebureau GFK beschikt 65% van de vakantiegangers niet over een annulatieverzekering en weet ruim 28% niet of ze al dan niet verzekerd zijn tegen calamiteiten onderweg of op de vakantiebestemming. Volgens recent onderzoek van Touring blijkt dan weer dan ruim 62% geen interesse heeft in een bagageverzekering en dat 2 op 5 niet nadenkt over pechbijstand in het buitenland noch medische bijstand.

Problemen komen nochtans vaker voor dan algemeen wordt aangenomen. Een vertraagde vlucht, een gemiste aansluiting, beschadigde of verdwenen koffers, plotselinge ziekte of erger, niemand ontsnapt eraan. Volgens de Touring Vakantiebarometer 2017 blijkt dat 19% van de 65-plussers al eens gebruik heeft gemaakt van een bijstandsverlener en ruim 17% heeft de reis al eens geannuleerd of vroegtijdig afgebroken. Bemoedigend is dat 85% van de 65-plussers in het bezit is van een reisbijstandsverzekering. Bij de groep van de 18 tot 34-jarigen is slecht 51% verzekerd.

Een jaarpolis heeft voordelen

Jongeren laten zich overigens vaak verleiden om telkens opnieuw voor een individuele formule te kiezen. Verstandiger is evenwel een jaarlijkse polis en wel om deze drie redenen:
We gaan vaker op reis dan we denken. Ja, ook die uitstap naar de Champagne telt mee.
We zijn ook gedekt in eigen land* en voor kleine verplaatsingen net over de grens.


Een jaarpolis is voordeliger.

*Kanttekening: om gedekt te zijn in eigen land moet je minstens 3 dagen na elkaar ergens overnachten. Bovendien moet het budget per persoon minimaal 150 euro bedragen ofwel 250 euro voor het ganse gezin. Concreet: jouw lang weekend aan zee of de klassieke ‘midweek’ in een vakantiepark is gedekt.
Kortom, check je polissen en ga onbekommerd op weg in eigen land en (ver) daarbuiten.
Spring binnen bij De Reisboetiek. We controleren in een aantal minuten uw ideale verzekeringsformule!
© Touring