Verkeersdrukte en zwarte zaterdagen vermijden op de belangrijkste Europese wegen?

Een klant van De Reisboetiek vertrekt steeds beter voorbereid op reis.

Trek je deze zomer naar het buitenland?
Wil je de zwarte zaterdagen of topdrukte op de Europese wegen vermijden?
Bekijk dan onze overzichtstabellen en geniet volop van je reis!

Zwarte zaterdagen en verkeersdrukte 2019 België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Spanje en  Zwitserland.

Verkeersdrukte en zwarte zaterdagen 2018, zwarte zaterdagen belgië, de reisboetiek

Verkeersdrukte en zwarte zaterdagen 2018, zwarte zaterdagen duitsland, de reisboetiek

Verkeersdrukte en zwarte zaterdagen 2018, zwarte zaterdagen frankrijk, de reisboetiek

Om het vakantieverkeer in goede banen te kunnen leiden heeft de Franse verkeerspolitie het Plan Palomar ontwikkeld. Bij grote drukte op bijvoorbeeld de Autoroute du Soleil kan de verkeerspolitie besluiten opritten langs deze weg tijdelijk af te sluiten óf om automobilisten van de overvolle weg af te dirigeren, richting minder drukke alternatieve routes. Op een aantal wegen (waaronder die rond Parijs) gebeurt dit proces volledig automatisch en geven elektronische borden boven de weg actuele informatie over de te volgen route.

Tour de France 2019

De Tour de France start op zaterdag 6 juli in België en finisht op zondag 28 juli in Parijs. Tijdens het passeren van de karavaan en het peloton worden geen snelwegen afgesloten. Het is altijd erg druk in het centrum van Parijs tijdens de finish.

Bison Futé

  • Bison Futé is een initiatief van de Franse overheid om het hoofdwegennet te ontlasten. Dit zijn alternatieve routes die via secundaire en lokale wegen lopen. De route is dan wel langer maar met minder kans op files.
  • Bison Futé-routes zijn bewegwijzerd met groene richtingborden met naast de plaatsnaam het woord ‘Bis’ of Itinéraire Bis in een geel vakje.

Langlopende werkzaamheden

  • A9 Orange – Spanje: tussen Le Boulou en de Spaanse grens, in beide richtingen. Einde voorzien begin 2020.

Alle zaterdagen in juli en augustus wordt het druk op de wegen in Frankrijk. Op die zaterdagen staan er honderden kilometers file. Zeer druk wordt het rond de zaterdagen 1320 en 27 juli17 en 24 augustus. Topdrukte rond de zaterdagen 3 en 10 augustus. Het beste is om in de zomermaanden sowieso niet op zaterdag door Frankrijk te reizen.

Verkeersdrukte en zwarte zaterdagen 2018, zwarte zaterdagen Italië, de reisboetiek

Verkeersdrukte en zwarte zaterdagen 2018, zwarte zaterdagen oostenrijk, de reisboetiek

Verkeersdrukte en zwarte zaterdagen 2018, zwarte zaterdagen spanje, de reisboetiek

Veel Spanjaarden die in de grote steden wonen gaan in de zomerperiode geregeld in het weekeinde naar de Middellandse Zeekust. Hou hier best rekening mee, vooral op de niet-betalende snelwegen en secundaire wegen.

Zwarte zaterdagen België, Zwarte zaterdagen Duitsland, Zwarte zaterdagen Frankrijk, Zwarte zaterdagen Italië, Zwarte zaterdagen Nederland, Zwarte zaterdagen Oostenrijk, Zwarte zaterdagen Spanje en  Zwarte zaterdagen Zwitserland