Onze reis bucketlist met 20 droomvakanties

Tijdens elke studiereis, vakantie, workshop of info avond waaraan onze Reisboetiek teamleden deelnemen, krijgen we heel wat nieuwe bestemmingen of uitdagingen te zien of te bereizen.

Af en toe is er een bestemming of reisactiviteit, waarbij ons hart iets sneller gaat kloppen, ons mond begint te kwijlen of waarvan we spontaan zeggen:” dit moet echt op onze reis bucketlist , dit is een droomreis of activiteit die je moet gemaakt hebben.

De Reisboetiek somt deze graag voor u op, doch in willekeurige volgorde van voorkeur.

20)  Het Heilige Land bezoeken.

Bij het bekijken van de gelovigen die in groepjes langs de Via Dolorosa lopen, de Klaagmuur aanraken, de Koepel van de Rots aanschouwen, beseft u dat het maken van een reis naar het Heilige land voor hen de reis van hun  leven is.
Het Heilige Land herbergt eveneens heel wat archeologisch erfgoed, achtergelaten door beschavingen als de Kanaänieten, Egyptenaren, Assyriërs , de Romeinen en de Kruisvaarders. Indrukwekkend!

19)  De monolieten fotograferen op Paaseiland.

Paaseiland is één van de meest afgelegen eilanden op aarde. Officieel maakt het deel uit van Chili, maar het is meer dan 3400km van het vasteland verwijderd.
Het mysterie rond Paaseiland heeft vele wetenschappers doorheen de eeuwen geïntrigeerd. Hoe kwamen de inwoners op dit afgelegen eiland terecht? Hoe maakten en transporteerden ze hun gigantische beeldhouwwerken en waarom vernielden ze daarna een groot deel van deze beelden. Zoek het uit tijdens naar Paaseiland of Rapa Nui zoals de lokale bewoners het noemen.

18)  De tempels van Angkor Wat Cambodja.

Het meesterwerk van Angkor Wat is Cambodja’s meest geliefde en best bewaarde tempel. De site van 500 hectares, is een van de grootste religieuze monumenten in de wereld en vertegenwoordigt het architectonische hoogtepunt van het Khmer-rijk. Een must to see!

17)  Verliefde foto’s maken aan Taj Mahal India.

Wie kent de Taj Mahal niet? Te zien aan de massa toersiten die er jaarlijks naar toe trekken, heel wat ? Meer dan terecht want een bezoek brengen aan de Taj Mahal is een van de mooiste reizen die u kan maken!

Shah Jahan liet in de 17e eeuw een prachtige marmeren mausoleum bouwen in het Indiase Agra als laatste rustplaats voor zijn grote liefde Mumtaz Mahal: de fabuleuze Taj Mahal. In 2007 werd dit gebouw in India gekozen als één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Het witte marmer verandert van kleur door de zon en vormt samen met de perfect symmetrische tuinen rondom de Taj een wonderlijk schouwspel. Het is de ultieme fotostek voor romantische stellen.
Tip: ga zo vroeg mogelijk in de ochtend voor het mooiste licht en de minste mensen!

16)  Beleef de grote trek in Kenia of Tanzania.

Het wordt wel het zevende moderne wereldwonder genoemd: de migratie van miljoenen gnoes, gazellen en zebra’s met in hun kielzog leeuwen en andere roofdieren tussen Kenia en Tanzania.

Ieder jaar trekken miljoenen gnoes en honderdduizenden gazellen en zebra’s op en neer tussen Masai Mara Reserve in Kenia en de Serengeti in Tanzania op zoek naar vers gras. Deze Grote Trek behoort tot de meest spectaculaire natuurverschijnselen die er bestaan waardoor een vermelding in deze bucketlist meer dan terecht is.

15)  Safari maken.

Wie ooit een safari maakte zal het beamen. Het is onvergetelijk, wondermooi en het gevoel dat u had bij het bekijken van de talloze wilde dieren in hun natuurlijke habitat laat u nooit meer los.

Een safari hoeft niet steeds duur te zijn.  Heel wat bestemmingen of periodes zijn mogelijk waar u erg betaalbaar een safari kan maken.

14)  Genieten en duiken in Great Barrier Reef Australië.

Bij iedereen die duikt , is het Great Barrier Reef zeker aangestipt als ultieme droom en duikplaats. Dit rif voor de kust van Queensland Australië vormt één van de meest diverse ecosystemen ter wereld, waar u de mooiste zeedieren kan spotten. Wat hebben ze in de aanbieding? Van bultruggen tot dolfijnen en van groene zeeschildpadden tot clownvisjes (Nemo).
Het Great Barrier Reef staat terecht op vele bucket lijstejs.

13)  Een Antarctica cruise maken.

Niet goedkoop maar uniek, het betreden van het zevende continent het meest zuidelijke puntje van onze aardbol, op een erg comfortabele manier, een cruise naar Antarctica.
U vertrekt met een comfortabel schip vanuit Ushuaïa in het uiterste zuiden van Argentinië. Onderweg naar Antarctica maakt u uitstapjes per zodiac, bezoekt u afgelegen weerstations, spot u walvissen en kajakt u tussen de ijsschotsen. Eenmaal daar wandelt u op eeuwenoude gletsjers, tussen de pinguïns door, naar adembenemende uitzichtpunten. Onvergetelijk!

antarctica

12)  De verloren stad Petra ontdekken in Jordanië

Jordanië als land is nog maar sinds 1921 in een atlas te vinden. Doch elke macht die het Midden-Oosten wilden inlijven,begeerde en veroverde het land ten oosten van de rivier de Jordaan en de Dode Zee. Vandaag de dag zijn nog heel wat sporen van de passage van Egypte, Babylon, Perzië, Griekenland, Rome en het Ottomaans Turkije terug te vinden.

Petra is de nummer één attractie, een verloren citadel die in talloze documentaires en films heeft gefigureerd. Voorzie zeker een volle dag voor een ontdekking van Petra. Wie kan paardrijden kan bij een van de vele paarden verhuurbedrijfjes terecht voor een alternatief bezoek.
Een reis naar Petra is perfect te combineren met een drijfsessie in de Dode Zee of een ontdekking van Whadi Rum, nog een must to do in Jordanië.

11)  Walvis spotten

U vergeet nooit meer waar u was,  en u wordt nooit meer dezelfde, na het spotten, in real time, van een heuse walvis.  Meer en meer personen willen deze kick beleven. In 2016 werden maar liefst 16 miljoen personen geteld die deelnemen aan een georganiseerde walvis ontdekkingstocht. Waar wacht u nog op?

10)  De piramides van Gizeh bewonderen in Egypte.

Acht kilometer ten zuiden van de Gizeh, een voorstadje van hoofdstad Caïro in Egypte, vindt u de meest beroemde piramides ter wereld en tevens één van de zeven wereldwonderen. Het complex, dat op vele bucketlists staat,  bestaat uit de grote piramide van Cheops, een aantal kleinere piramides en de sfinx van Gizeh. Stap ’s ochtends heel vroeg op een kameel en hobbel richting de piramides om de zon op te zien komen voordat de toeristenbussen komen. Erg fijne ervaring!

 9)  Drijven en zwemmen in de Dode Zee te Jordanië.

Zwemmen, maar door het hoge zoutgehalte is dit eigenlijk drijven, is dolle pret. Het drijven in het laagst gelegen meer op aarde zorgt niet alleen voor hilarische foto’s, het is ook nog eens erg gezond. De Dode Zee zit namelijk vol natuurlijke mineralen en heilzame modder. Verblijf in één van de luxe hotels grenzend aan de Dode Zee en ontdek van daar eveneens het wondermooie Wadhi Rum of Petra. Supervakantie gegarandeerd. En meteen één of meer ervaringen op je bucket list verwijderd.

dode zee

 8)  Het Poollicht aanschouwen in het Hoge Noorden.

Het Poollicht of Noorderlicht, officeel de Aurora Borealis genoemd, is vast en zeker een van de fascinerendste natuurverschijnselen op aarde.
Het zien ervan is een bijna mystieke ervaring. Het verschijnsel openbaart zich op koude, heldere winteravonden en is het best en vaakst zichtbaar ten noorden van de Poolcirkel, tussen de 70e en 80e breedtegraad.
Alhoewel er nooit garanties zijn, is de de beste periode tot het zien van het Poollicht het grootst tussen december tot begin maart . Ook in de late herfst en vroege lente maak je kans dit uniek fenomeen mee te maken.

 7)  Roadtrip door de USA maken via de wereldberoemde Route 66

De mythologie van deze Amerikaanse snelweg is zo diep en lang als de Grand Canyon.
Alhoewel de Route 66, ook wel de US Highway genoemd, officieel niet meer bestaat, kan u deze legendarische route nog steeds afleggen. Route 66 begint in Chicago in de staat Illinois en eindigt in het Californische Santa Monica. De route is 3940 km lang en loopt door acht staten, waaronder Texas en Arizona. Onderweg ervaart u de grootste weidsheid van het Amerikaanse binnenland met zijn woestijnachtige leegtes en talloze nationale parken. Klassiekers als oude  neonlicht motels en bedampte saloons zijn in aantal afgenomen, maar nog steeds te vinden onderweg.

route66

 6)  Vliegen boven de Mount Everest in Nepal.

De Himalaya begint in Pakistan en strekt zich uit over India, Bhutan en Nepal tot ze het Oosten van China bereiken. Indrukwekkend groot dus.
Het land dat het meest nauw verbonden met de Himalaya is Nepal, de thuisbasis van maar liefst acht van ’s werelds 10 hoogste bergtoppen waaronder de Mount Everest.

In de categorie once-in-a-lifetime-experience kan deze wel tellen!
U neemt een lokale vlucht langs Mount Everest. U vertrekt vanuit Kathmandu en de totale vlucht duurt ongeveer een uur. Aangezien alleen de stoelen aan een raam verkocht worden, hebt u gegarandeerd een goed uitzicht.
Nog een voordeel: Het is in elk geval een stuk makkelijker om op deze manier de hoogste berg ter wereld te zien dan om hem te beklimmen.

mounteverest

 5)  Wandelen op de Chinese muur te China.

Wist u dat de 6000 km lange Chinese Muur, het enige bouwwerk op aarde is dat vanuit de ruimte te zien is?De Muur strekt zich uit van Shanhaiguan, een stadswijk van Qinhuangdao, tot de Jiayupas, nabij de stad Jiayuguan in de provincie Gansu. De meeste toeristen bezoeken, het uit aarde en stenen opgetrokken bouwwerk, dat destijds diende als bescherming van het Chinese Keizerrijk tegen vijandelijke nomaden vanuit Beijing.

 4)  Trektocht in het spoor van de Inca’s naar Macu Picchu te Peru.

De verloren Inca stad Machu Picchu in Peru ligt hoog in het Andes gebergte. Het is met recht een van de mooiste reisbestemmingen ter wereld. Via de Inca route trekt u in drie tot vijf dagen door jungle en toendra naar een hoogte van ongeveer 3600 meter. Het opduiken van de wonderlijke ruïnes tussen de wolken, kan en mag u niet missen. Een ultieme reiservaring!

machu picchu

 3)  Ballonvaart maken boven Bagan tempels in Myanmar.

Magie all over Myanmar. Een prachtig land met dito bevolking en een heerlijke keuken. Het toerisme naar dit Boeddhistische  land kent recent een heuse boom. Wil u Bagan, de nummer 1 toeristische regio in alle rust bekijken, stel u reis dan niet al te lang uit.De beste manier om Bagan te bekijken is met een ballonvlucht over dit geweldige gebied in de vroege ochtend of bij valavond. Magisch mooi!

 2)  Feestje bouwen in Las Vegas USA.

What happens in Las Vegas, stays in Las Vegas!  Misschien wel de reden om in deze stad eens stevig de bloemetjes buiten te zetten. Houdt u van glitter en glamour,een cocktail aan de rand van een prachtig aangelegd hotelzwembad, flaneren over de “Vegas Strip”? Een roetsjbaan uittesten op het dak van Hotel New York, een optreden van een wereldster of Cirque du Soleil meepikken in de vele hotels, het kan er allemaal. Waag een gokje in de casino’s . Verliefd of reeds getrouwd? Dan kan je misschien trouwen in één van de vele trouwkapellen of uw huwelijksbeloften hernieuwen.
Tip: een Las Vegas trip is ideaal te combineren met een bezoek aan de Grand Canyon (met je eigen huurwagen óf per helikopter!).

 1)  Een Helikoptervlucht boven de Grand Canyon in USA.

Als één van de zeven wereldwonderen moet de Grand Canyon toch wel ieders bucketlist terug te vinden zijn. Deze enorm grote kloof, gelegen in de staat Arizona in Amerika, is uitgeslepen door de Colorado rivier en kent rotsformaties in de meest prachtige kleuren.
En hoe kan u dit alles nu beter zien en fotograferen, dan vanuit een helikopter? Voor ongeveer 225 euro maaktu een vlucht van een half uur!
Tip: Combineer dit met nr.2 uit deze lijst!

Niet alleen dromen, maar een van deze reizen beleven? Vraag ons offerte en vertrek binnenkort!